SAVON DE LISOLEIL neboli "mýdla z Lysolají"

Značka luxusních designových ručně vyráběných mýdel Savon de Lisoleil (Mýdla z Lysolají) vznikla v roce 2016 jako malá rodinná manufaktura.

Pod touto značkou jsou tvořena mýdla s unikátním designem a luxusním složením, dodávané v originálním balení a vyráběné v malých limitovaných sériích.

Pro ruční výrobu přírodních mýdel jsou používané jak tradiční, tak vzácné rostlinné oleje a másla. Mýdla jsou voněna výhradně éterickými oleji anebo voní přirozeně po olejích v jejich složení. Jako pečující komponenty jsou přidávané také různé druhy jílů, uhlí a prášků, hedvábí, rostlinná nebo živočišná mléka a další suroviny. V případě použití palmového tuku se jedná o organický palmový tuk z ekologicky kontrolovaného zemědělství. Mýdla jsou barvena minerálními pigmenty a oxidy.

Při výrobě mýdel nejsou použité syntetické vůně (tzv. vonné oleje), tenzidy, silikony, parabeny či jiné zdraví škodlivé složky.

Veškeré používané suroviny mají bezpečnostní listy a jsou určené k výrobě kosmetiky.

Sama zakladatelka firmy, Anastázie Krasilnikova, říká, že anglicky mluvicí mydláři píšou, že jedí, dýchají a sní o mýdle (eat, breathe and sleep soap), s čímž se ztotožňuje. Zbožňuje výrobu mýdla a vše co je s ní spojeno, neustále se učí, jak čtením nejnovějších dostupných vědeckých materiálů nebo zajímavých článků o mýdlových experimentech kolegů z celého světa, tak účastí na mezinárodní soutěži Soap Challenge Club (kterou dokonce jednou vyhrála) anebo také v mydlářské škole jedné z nejlepších designérek mýdla Tatsiany Serko (Creative Soap by Steso).

Anastázie pochází z Ruska a žije v Praze již 12 let.

Nádherné jsou i vánoční limitky, které můžete v obchůdku koupit ve variantě solných kamenů. Tyto a mnoho dalších si můžete koupit ZDE.