Pumpkin Bread - recept na nejlepší dýňový chlebíček na světě

Domácí dýňový chlebíček je oblíbený podzimní recept plný skořice a spousty dýňové chuti. Tento mimořádně vlhký a snadno připravitelný recept je velmi oblíbený hlavně proto, že ani nepotřebujete mixér! Dny mdlého dýňového chleba jsou již za námi.

Když se blíží podzim, tak mám náhle potřebu připravit všechny recepty na rychlý chlebík pod sluncem. Mezi ty nejoblíbenější samozřejmě patří banánový, jablečný se skořicí a tenhle oranžový: NEJLEPŠÍ dýňový chléb, jaký jsem kdy jedla. Tento recept na dýňový chléb je oblíbený, protože každý krajíc je neuvěřitelně vlhký a postup je velmi jednoduchý. Žádné suché drobky! Je také plný dýně a dýňového koření. Říkám vám... je to opravdu dobrota.

Recept je opravdu dokonalý a po spoustě propadlých, rozmočených bochníků bez chuti je tohle vítěz!

SUROVINY a proč je potřebujeme:

* Dýně: Dýně je v tomto receptu hodně, protože dodává nejen chuť, ale také vlhkost. Domácí dýňové pyré jednoduše odměřte a poté z něj papírovou utěrkou vymačkejte část vlhkosti.

* Olej: Dodá neuvěřitelnou vlhkost a odlehčí. Nejlepší je rostlinný olej, ale místo něj můžete použít i rozpuštěný kokosový olej.

* Oblíbené podzimní koření: skořice, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček... Tato 4 koření skvěle doplňují dýňovou chuť. 

* Pomerančová šťáva: Vím, že pomerančová šťáva se zde zdá divná, ale nebuďte nervózní. Tento chléb NEBUDE chutnat po pomerančích. Pomerančovou šťávu používáme jen proto, že trocha tekutiny zabraňuje tomu, aby chléb chutnal příliš hutně. Pokud nemáte pomerančový džus, funguje i mléko, ale jemná pomerančová chuť je v tomto chlebu jako kouzlo. Prostě to funguje.

* Čokoládové lupínky: Dýně a čokoláda je vždycky dobrý nápad: Nepovinné, ale pokud jste milovníci čokolády..

 

 

INGREDIENCE:

- 1 a 3/4 hrnku (219 g) hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 3/4 lžičky soli
- 2 velká vejce při pokojové teplotě
- 1/2 šálku (100 g) krystalového cukru
- 3/4 šálku (150 g) světlého nebo tmavého hnědého cukru
- 1 a 1/2 šálku (340 g) dýňového pyré
- 1/2 šálku (120 ml) rostlinného oleje, řepkového oleje nebo rozpuštěného kokosového oleje
- 1/4 šálku (60 ml) pomerančové šťávy
- 2/3 šálku (120 g) čokoládových lupínků

INSTRUKCE:

1) Nastavte rošt trouby do spodní třetiny a předehřejte troubu na 177 °C. Snížením roštu trouby zabráníte příliš rychlému zhnědnutí horní části chleba. Kovovou formu na chléb vymažte a odstavte stranou.

2) Ve velké míse promíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, hřebíček, zázvor a sůl dohromady. Odstavte. Ve střední míse vyšlehejte vejce, krystalový cukr a hnědý cukr dohromady. Přidejte dýni, olej a pomerančovou šťávu. Tyto mokré přísady vlijte do suchých a jemně promíchejte gumovou stěrkou nebo dřevěnou lžící. Vznikne několik hrudek. Nepřehánějte to s mícháním a jemně vmíchejte čokoládové lupínky, pokud je tam chcete.

3) Těsto nalijte do připravené formy. Pečte 60-65 minut a v polovině pečení chléb volně přikryjte alobalem, aby příliš nezhnědl. Chléb je hotový, když špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá a zůstane na ní jen několik malých vlhkých drobků. To může být před nebo po 60-65 minutách v závislosti na vaší troubě, takže začněte kontrolovat každých 5 minut přibližně po 55 minutách.

4) Před vyjmutím a krájením nechte chléb na mřížce zcela vychladnout.

5) Zbytky dýňového chleba přikryjte a skladujte při pokojové teplotě 3-4 dny nebo v chladničce až týden.

Tip: Upečený dýňový chléb lze zmrazit až na 3 měsíce. Před podáváním ho nechte přes noc rozmrazit v chladničce a pak ho uveďte do pokojové teploty.

 

Pokud si dýňový chlebíček chcete užít i bez pečení, tak doporučuji tuto úžasnou svíčku od Village Candle, právě s vůní Pumpkin Bread.

 

recept je ze stránky https://sallysbakingaddiction.com/