LVICE V PORCELÁNU

Pod značkou "Lvice v porcelánu" se skrývá ručně vyráběný porcelán a keramika od Venduly Brázdilové. Na všem je cítit a vidět otisk lidské ruky.

Přestože její životní cesta vedla k umění, tvůrčího ducha v rodině nikdy neměli. „Podporovaná jsem asi byla, ale jako většina dětí, které chtějí jít touto cestou, jsem vyslechla klasické věty typu ‚tím se neuživíš‘ a podobně,“ vysvětlovala. Dnes se učí tyto věty v sobě už jen pozorovat. „Vím o nich, jsou tam, někdy vyskočí, ale už mě tolik nesvazují,“ uvedla Vendula Brázdilová.

V její tvorbě se odráží láska k designu a módě z 20. a 60. let minulého století, kdy se snoubilo řemeslo s krásou. „Na druhou stranu dnes je skvělá doba v tom, že člověk může najít vlastně všechno najednou. Tolik lidí se zabývá různými věcmi. Minimalismus se zdobností, všechno je dnes možné a vítané,“ dodala Vendula Brázdilová.

U nás můžete aktuálně objevit (a samozřejmě koupit) malé porcelánové talířky, které jsou zdobené zlatem a některé na sobě i "nesou" poselství. Talířky můžete použít na šperky, pod svíčku, jako mýdlenku, na drahé kameny, pod sklenici s vodou.. Záleží jen na vaší fantazii.

Porcelán, pravé zlato, třikrát v peci v rukou nespočetněkrát... -> https://www.beauty-home.cz/znacka/lvice-v-porcelanu/

(čerpáno z lvicevporcelanu.cz a blesk.cz)